dijous, 19 d’abril de 2012

Setmana Santa

by @neusguiu 

Gairebé fem pasques a rams i ens saltem el nostre escrit sobre les vacances de setmana Santa! Som un cas! Com que a La Via Augusta hi som sempre, vam decidir que les nostres (petites) vacances dels sants dies els passaríem a Flix, que hi fan festa grossa.

 El divendres Sant hi fan la processó, amb la sortida dels armats i la samaritana, i el dissabte les típiques caramelles. I el diumenge el diumenge.... l’Ermita del Remei!

A Flix, i des de ja més de vint anys, hi ha un dia l’any en què tot el poble està pendent del temps, demanant a la Verge del Remei que “enguany tampoc plogui”: aquest dia és el dia de l’Ermita, el dilluns de pasqua. Els preparatius ja s’inicien diumenge, amb la plantada de les tendes de campanya per passar-hi la nit, i els tendals per protegir-se del sol l’endemà als diferents bancals de l’ermita, i el muntatge dels bars a la plaça per part de les entitats del poble, disposats a passar tots tota una nit saltant i ballant a so de discomòbil. El dilluns, amb cares de son, ballada de sardanes a la plaça, dinars en colles i famílies, i jotes a la tarda. Tot un poble bolcat a gaudir d’una festa que any rere any atreu més visitants.
 I nosaltres no ens ho podíem perdre! Aquí us deixem unes fotos per si algú s’anima a participar-hi l’any que vé.

Us deixem també amb una foto del meandre de Flix, accident geogràfic que abraça Flix i que permet unes vistes espectaculars del terme.


Prèviament a la Setmana Santa però, els Guiu’s es van trobar per fer una calçotada, i els Rodrigo’s el seu dinar anual de diumenge de Rams. Tenim unes famílies genials! Els Guiu’s no som tants com els Rodrigo’s, però tranquils que poc a poc anirem creixent!

Us presentem les nostres famílies!


I no volem acabar sense abans unir-nos al reconeixement que la Federació d’ERC de l’Ebre els va fer el passat 14 d’abril als pares de la Neus: la Dora i el Marcel van rebre la insígnia a la Fraternitat Republicana per la seva implicació en la lluita pel nostre País.
Enhorabona!! Com cada vegada que acabem un post, ens prometem que escriurem més sovint.

Esperem poder-ho complir!


2 comentaris:

  1. desde temps inmemorials,a flix es va de romiatge,el dillums de pasqua,a l,ermita del remei,no fa vint anys...... un flixenc

    ResponElimina
  2. si! si! tota la raó del món! Però nosaltres ens referíem a tota la festa que es fa la nit anterior. Aquesta no té tants anys (segurament més de 20, per això... ) Gràcies per l'aclariment, que potser no quedava molt clar.
    Neus.

    ResponElimina